Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Основни идеи за декориране на стилна баня Основни идеи за декориране на стилна баня
  Банята е мястото, където започваме и завършваме деня, затова трябва да я превърнем в помещение, в което преобладава уникален декоративен стил, способен да... Основни идеи за декориране на стилна баня

 

Банята е мястото, където започваме и завършваме деня, затова трябва да я превърнем в помещение, в което преобладава уникален декоративен стил, способен да ни предаде спокойствие и да ни накара да се пренесем в мир и тишина.

Как да го постигнем?

1.Изпъкналост на стените

Стените в банята играят важна роля за функционалността на това помещение, тъй като поради влагата, генерирана от парата от душа, те трябва да бъдат изработени от висококачествени материали, които позволяват на банята да се превърне в най-доброто ни лично убежище, без да губи качеството и функционалността, които трябва да има. Ако искате помещението да бъде още по-интересно можете да направите допълнителни рафтове, които да бъдат едновременно с декоративна и практична функция.

  1. Създайте свой личен кът

Време е да създадете пространство, в което да се откъснете от света и да подобрите здравето и благосъстоянието си. Отделете малка част от банята, за да създадете пространство, посветено на вас, и дори можете да пресъздадете атмосферата, така характерна за спа центровете. Идеята е да откриете дзен-страната на стаята, за да можете да се отдалечите, да се отпуснете и да се успокоите.

3.Получете функционалност с плота за баня

Мивките на плота са една от най-новите тенденции в дизайна на това помещение в дома, тъй като съчетават модерност и функционалност до съвършенство. В зависимост от стила си и наличното пространство изберете модела мивка, който ви харесва най-много, и го поставете върху плот с индивидуалност и текстура, за да подчертаете още повече оригиналността на изделието.

4.Естествено осветление

Преди да започнете да декорирате банята, е важно да обмислите степента и вида на осветлението, което ще доминира в помещението. За тази цел е необходимо да се осигури топла светлина в ключовите зони и зоните на ежедневна употреба. На местата, където е възможно естествено осветление, използвайте възможността слънчевата светлина да изпълни помещението с естественост.

  1. Неутрална цветова палитра

Ако все още не сте сигурни за стила или дизайна, който искате да постигнете в банята си, може би най-добрият вариант е да изберете неутрални цветове, които да комбинирате с елементи от различни декоративни стилове. За да създадете уютно пространство, използвайте топли, естествени тонове като светлокафяво, приглушено кафяво или бежово.

6.Изберете между вана или душ кабина

Вероятно това е един от първите въпроси, на които трябва да отговорите, преди да започнете да проектирате банята си. Решението за избор между вана или душ кабина може да обуслови поставянето на останалите декоративни елементи и мебели за баня в различните пространства.

Запазете тези прости и практични идеи за декорация на банята и постигнете специален стил, изцяло съобразен с вашите вкусове и нужди. Не забравяйте, че идеалът е да можете да съчетаете функционалност, красота и дизайн в едно и също пространство, какъвто е случаят с плота за баня: неограничено персонализиране и безупречен дизайн.

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com