Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Ползи от приема на суроватъчен протеин Ползи от приема на суроватъчен протеин
  Суроватъчният протеин е силно разпространена добавка, известна със своята отлична хранителна стойност и многобройни ползи за здравето, което го прави най-добър избор за... Ползи от приема на суроватъчен протеин

 

Суроватъчният протеин е силно разпространена добавка, известна със своята отлична хранителна стойност и многобройни ползи за здравето, което го прави най-добър избор за подобряване на диетата и цялостното здраве.

 

Какво е суроватъчен протеин?

 

Извлечен от мляко по време на производството на сирене, суроватъчният протеин е пълноценен, висококачествен протеин, съдържащ всички основни аминокиселини и е лесно смилаем.

 

Ползи за здравето

 

Насърчава мускулния растеж

 

Стареенето води до намаляване на мускулната маса, но силовите тренировки, съчетани с диета с високо съдържание на протеини, могат да забавят или обърнат това. Суроватъчният протеин, богат на левцин, е особено ефективен за мускулен растеж и подобряване на силата.

 

Може да понижи кръвното налягане

 

Хипертонията е основен рисков фактор за сърдечни заболявания. Суроватъчният протеин съдържа лактокинини, за които е доказано, че намаляват кръвното налягане, сочат проучвания.

 

Помага за лечение на диабет тип 2

 

Суроватъчният протеин намалява кръвната захар чрез повишаване на нивата на инсулин и чувствителността, което го прави ефективен за управление на диабет тип 2. Консумирането му предиприемането или заедно с храни с високо съдържание на въглехидрати помага за контролиране на нивата на кръвната захар.

 

Намалява възпалението

 

Хроничното възпаление е рисков фактор за много заболявания. Високите дози суроватъчен протеин значително намаляват С-реактивния протеин (CRP), ключов маркер за възпаление.

 

Ползи при възпалителни заболявания на червата

 

Суроватъчният протеин може да помогне за справяне с възпалително заболяване на червата (IBD), включително болест на Крон и улцерозен колит.

 

Подобрява антиоксидантната защита

 

Суроватъчният протеин повишава антиоксидантната защита на тялото чрез повишаване на нивата на глутатион, който е важен антиоксидант.

 

Подобрява липидите в кръвта

 

Някои проучвания показват, че суроватъчният протеин може да намали нивата на общия и LDL (лошия) холестерол, въпреки че са необходими повече изследвания в тази област.

 

Силно засищащ

 

Суроватъчният протеин е силно засищащ, което помага за намаляване на глада и приема на калории, което го прави идеален за управление на теглото.

 

Помага при загуба на тегло

 

Суроватъчният протеин насърчава загубата на мазнини чрез потискане на апетита, засилване на метаболизма и поддържане на мускулната маса по време на загуба на тегло. Може да е по-ефективен от други видове протеини за тези цели.

 

Как да използвате суроватъчен протеин

 

Суроватъчният протеин се предлага под формата на прах и може да се добавя към смутита, кисело мляко или да се смесва с вода или мляко. Обичайната доза е 25-50 грама на ден (1-2 лъжички), но следвайте инструкциите на продукта.

 

Потенциални странични ефекти

 

Умерената консумация обикновено се понася добре от организма. Прекомерният прием може да причини храносмилателни проблеми като гадене, болка, подуване на корема, спазми, метеоризъм и диария. Лицата с непоносимост към лактоза може да предпочетат суроватъчен протеин хидролизат или изолат. Консултирайте се с лекар преди да приемете, ако имате проблеми с черния дроб или бъбреците.

 

Заключение

 

Суроватъчният протеин е удобен начин да увеличите приема на протеин с множество ползи за здравето, от насърчаване на мускулния растеж до подпомагане на загубата на тегло и намаляване на възпалението, което го прави ценна хранителна добавка към здравословна диета.

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com