Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Предимства на перманентния грим Предимства на перманентния грим
Какво представлява перманентният грим? Перманентният грим е вид козметична процедура, при нея оцветяващите пигменти проникват повърхностно в горните слоеве на епидермиса. Те са съставени... Предимства на перманентния грим

Какво представлява перманентният грим?

Перманентният грим е вид козметична процедура, при нея оцветяващите пигменти проникват повърхностно в горните слоеве на епидермиса. Те са съставени главно от оцветители с минерален произход, които за претъпели предварителни тестове аз алергия и токсичност.

Перманентният грим представлява  процедура, свързана с оцветяване на кожата за естетически цели. Извършва се както на лицето (перманентен грим на веждите, очите и устните), така и на тялото (дермокорекция). За разлика от конвенционалното татуиране, техниката на извършване на перманентен грим е по-повърхностна и изисква специално оборудване. Работата се извършва със специални пигменти, които имат по-кремава (в сравнение с татуирани) текстура и остават в кожата от 2 до 4 години. Бихме желали да отбележим, че перманентният грим не е заместител на грима. Не бива да се бъркат нещата. С подобен грим жената винаги ще бъде в по-изгодна позиция в сравнение с останалите. С добре направен перманентен грим илюзията за естественост ще се създаде у другите. Естествени нюанси на бои, които да съответстват на устните, ясен контур на клепача и изразителен поглед, красива форма на вежди, направени по техниката на косата – това е целта. Не е необходимо да избягваме ситуации, в които можем да се озовем „без лице“: посещение на баня, плувен басейн, спорт, плаж и т.н., и така нататък.

Предимствата на перманентния грим (накратко) включват факта, че може да се прави от жени с алергия към декоративна козметика, може да се използва за леко коригиране на формата и цвета на устните, клепачите и веждите, ако, разбира се това е желанието на дамата.

Любопитно е да кажем, че този тип грим може да запази свойствата си до три години.

Ползва се от хора, които имат чувствителна кожа към грим.

Основното предимство на този грим е цената. Колко средно издържа боята върху веждите? Приблизително 2 седмици, а след това трябва да се посети отново салон за красота.

 

Перманентното туширане на веждите би допринесло за дълготрайна радост, както по-горе написахме, до три, а в някои случаи и до 5 години.

При нужда процедурата може да се прави веднъж на 2-2,5 години.

Много е важно, този грим да се прави от специалисти, които са доказани в тази област.

Трябва да се спазят редица техники за гримиране, и затова Ви съветваме да потърсите само добри експерти и гримьори.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com