Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Разликите при натуралната и био козметика Разликите при натуралната и био козметика
Натурална козметика, органична козметика, билкова козметика, конвенционална козметика,… – всички тези термини описват козметични категории, понякога са защитени термини, понякога без точни законови определения.... Разликите при натуралната и био козметика

Натурална козметика, органична козметика, билкова козметика, конвенционална козметика,… – всички тези термини описват козметични категории, понякога са защитени термини, понякога без точни законови определения. Във всеки случай джунгла, от която е трудно да се излезе, щом си се осмелил да влезеш в нея. Едно е ясно: независимо дали са естествени или не всички козметични продукти в зоната на ЕС са предмет на разпоредбите на Регламента за козметиката на ЕС. Следователно те трябва да се разглеждат като ефективни, ефективни и безопасни – накратко, като продаваеми.

Конвенционална козметика

По-голямата част от козметичния пейзаж се събира зад този термин. Следователно продуктите в този сегмент са предназначени за широката публика. Но това, което тази маса не взема предвид е, че в рамките на основните законови изисквания са разрешени много химически вещества, поради което потребителят прилага до 500 различни химикала върху кожата с някои конвенционални продукти. Много от тях дразнят кожата или предизвикват алергии.

Натурална козметика

Този сегмент обещава да елиминира някои синтетични продукти и да ги замени с растителни. Разбира се, това не е достатъчно за сертифициране от натурална козметика или дори органичен печат. Ето защо някои производители прибягват до трикове с опаковката и представянето. В този контекст често се повдига обвинението за „зелено измиване“ особено когато саксията обещава повече природа, отколкото може да се намери в нея.

Органична козметика

Само суровини от контролирано биологично отглеждане правят натуралната козметика органична козметика. Съответните критерии за това се предоставят и от частни печати за качество. Като правило те приемат, че 95 процента от естествените съставки са органични. Съществуват и други критерии от естественото съхранение през забраната за тестване върху животни и генното инженерство до внимателното използване на ресурсите.

Биологичното  не е същото като биодинамичното

Биодинамиката се основава на антропософското учение на Рудолф Щайнер. В началото на 19 век философът полага основите на холистичния подход към валдорфските школи, антропософската медицина и селското стопанство. Фокусът на обучението е космическият поток от енергия и информация, който трябва да се използва и подкрепя позитивно. Биодинамиката означава преди всичко честно, уважително и устойчиво отношение към хората, животните и нашата природа, за да ги съхраним за бъдещите поколения. В контраст с това е индустриализацията на привидно устойчиви продукти, което в много области кара думата „органичен“ да изглежда като маркетингов трик.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com