Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Важни въпроса, на който да си отговорите, преди покупката на електрическа тротинетка Важни въпроса, на който да си отговорите, преди покупката на електрическа тротинетка
По-бързи от велосипед, по – екологични от автомобил, по – лесни за управление от мотопед, по – модерни, все по – иновативни и с... Важни въпроса, на който да си отговорите, преди покупката на електрическа тротинетка

По-бързи от велосипед, по – екологични от автомобил, по – лесни за управление от мотопед, по – модерни, все по – иновативни и с възможност да се съхраняват дори у дома. Това са електрическите скутери или тротинетки.

Днес те са навсякъде около нас – на улицата, в парка, на голямото кръстовище и по малките улички. Електрическите скутери дават толкова много свобода и възможности за придвижване сред задръстванията на големия град, че станаха неизменна част от живота на хиляди хора. От студента до бизнесмена, от ИТ експерта до домакинята, която отива да пазарува, това е най-добрата алтернатива – лесни, сравнително бързи и безопасни.

Ако сте решили, че вече е време да закупите своя собствена електрическа тротинетка, най – вероятно пред вас стоят куп въпроси. Във фейсбук страницата на e-Point може да намерите много полезна информация и важни насоки, но все пак, откъде да започнете?

 

Каква е основната цел, с която купувате вашия електрически скутер?

Ежедневно пътуване до работа и обратно

Пътуване от време на време до работа и обратно

Транспорт, който ще позволи да обикаляте града бързо и лесно

Пътуване до определена точка (до и от автобусна спирка или метро)

Уикенд забавление

Просто искате електрически скутер

Ако планирате да използвате вашия електрически скутер за пътуване до работното място, следва да си зададете няколко въпроса.

Разстояние – колко км ще пътувате всеки ден?

Ако пътувате над 20 км на ден, трябва да помислите за заряда на батерията и какво разстояние може да изминете, преди да се наложи да я презаредите.

Какъв тип терен минавате – равен или хълмист?

Комфортът е друго нещо, което трябва да имате предвид – ако карате по малки улици, павета или места, които не са с добра инфраструктура, обърнете внимание на гумите и окачването, уверете се, че те са с добро качество, ако искате пътуването да е гладко.

Ако минавате наклони и спускания, преодолявате по няколко хълма всеки ден, тогава трябва да вземете предвид градуса – колкото по-стръмен е хълмът, толкова повече мощност ще ви трябва. Ако пътувате по хълмист терен, насочете се към закупуване на електрически скутер с по-мощен мотор.

 

Скорост и колко бързо искам да пътувате?

На първо място трябва да мислите за безопасността, затова носенето на каска е избор, с който няма да сбъркате. Колкото и мощна да е вашата тротинетка, дори да има потенциал да развие 50, 70 или 80 км/ч, препоръчително е да не вдигате повече от 25 км/ час. Разбира се, значение има и условията.

Ще трябва ли да носите вашия електрически скутер?

Ако се налага да носите вашия електрически скутер по стълби, през подлез или да го качвате по етажи, трябва да помислите за преносимостта. Обърнете внимание на това как се сгъва той, бързо или лесно ли ще е или изисква особени движения и умения.

Тегло – има ли ограничение теглото на водача

Когато избирате електрически скутер, трябва да имате предвид както носещото тегло на скутера, което влияе върху неговата преносимост, така и ограниченията за теглото на водача. На пазара може да намерите модели, които издържат до 85 кг, но и такива, които спокойно понасят човек до 120 кг.

Гуми – от какви имате нужда?

Когато купувате електрически скутер, добре помислете за гумите, от които се нуждаете. Дали да бъдат шосейни градски или офроуд гуми? След това трябва да изберете гумени или пластмасови гуми.

Гумените гуми са твърди и тежки, пътуването е по-твърдо, но никога няма да се спукат.

Пневматичните гуми осигуряват сцепление и окачване, абсорбират добре удара, което ги прави по-предпочитани за терен с повече дупки и бордюри. При тях проблемът е, че могат лесно да се спукат.

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com