Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Заснемане на събития и обекти с дрон Заснемане на събития и обекти с дрон
Екипът ни предлага услугата „Заснемане на събитие, обект, имот с дрон“. Ако имате нужда от снимки от въздуха, то тогава ние сме на Ваше... Заснемане на събития и обекти с дрон

Екипът ни предлага услугата „Заснемане на събитие, обект, имот с дрон“.

Ако имате нужда от снимки от въздуха, то тогава ние сме на Ваше разположение.

Относно снимането с дрон, позволете ни да Ви представим няколко ценни съвети.

 

Откъде да започнете и как да го използвате?

Къде се използва видео с дрон?
Ако доскоро за заснемане от високо човек с камера трябваше да лети в небето с хеликоптер, сега камерите имат собствен самолет и присъствието на човек във въздуха не е необходимо. Дроновете или хеликоптерите (мултикоптери, квадрокоптери) твърдо навлязоха в занаята на оператора и значително разшириха границите на професията: навсякъде, където е необходим „поглед отгоре“, се използва дрон.

 

  • Освен че се използват широко в киното, професионалните квадрокоптери се използват за заснемане на спортни състезания, фестивали и големи тържества.
    Дроновете с голям обсег се използват за въздушна фотография на гори и полета, за да се оцени състоянието им.
  • При необходимост от дистанционна инспекция на промишлени или строителни обекти, на помощ отново идва хеликоптер, способен да работи в стил „агент 007“ – точно и незабележимо.
  • Частният бизнес активно използва квадрокоптери за въздушно заснемане на сватби и детски партита, както и за продажба на недвижими имоти: красивата въздушна фотография помага да се създаде впечатление за имението.
  • И, разбира се, тези, за които видеото е хоби, могат да заснемат приказни въздушни планове за своите истории от дрон. Например, миниатюрен дрон може да се вземе на поход, за да заснеме планински пейзаж от птичи поглед.

Подготовка за въздушна фотография

Нека пропуснем стъпките, в които решихте, че имате нужда от хеликоптер за фото или видео заснемане, чудехте се относно избора, прочетете ревюта на най-добрите модели и сравнения на характеристиките на най-скъпите и бюджетни дронове в интернет и избрахте квадрокоптер за вашия харесване. Нека започнем от момента, в който го купихте. Какво следва? Откъде да започна? Какво да правите и какво да не правите в никакъв случай? Нашите съвети са по-долу.

Отделете време за усвояване на техниката
Обърнете внимание на факта, че не си струва да планирате снимане а за първия полет и още повече да разчитате на прилични снимки. Първо трябва да се научите как да „управлявате“: овладейте управлението на квадрокоптер. Това означава да научите как да движите дрона във въздуха, както и да управлявате камерата. Първите няколко полета ще бъдат тренировъчни – и това е логично, защото ценната техника заслужава внимателен подход. Така че, за да заснемете конкретно събитие, купете хеликоптер предварително, за да имате време да го овладеете.

Изберете място (локация) за полета
Помислете къде ще отидете да тествате своя дрон. Имайте предвид, че е строго забранено да летите в близост до летища и чувствителни съоръжения. Не е желателно – в близост до частни имоти и затворени територии, дори само защото, ако устройството бъде засадено вътре, ще има проблем с извличането му. Рисковано е да летите в града сред сгради, както и в близост до електропроводи, близо до планини и водоеми.

 

Управление с дрон

Научете прости маневри
Започнете с изкачване и слизане. Като начало повдигнете дрона на не повече от 2 м, почувствайте динамиката на движението на устройството. Почувствайте, че дори при слаб вятър хеликоптерът се отклонява настрани, научете как да коригирате позицията си според вятъра. След това овладейте движението „напред и назад“ хоризонтално, най-често за това отговаря другият джойстик на контролния панел. След това – завъртете квадрокоптера около оста си – с помощта на джойстика за вертикално движение. След това опитайте „ляво-дясно“. Спомнете си за какво отговаря всеки джойстик. За да научите как да управлявате дрон лесно и свободно, е важно да тренирате добре и да развиете двигателни умения за извършване на операции.

Практикувайте по-сложни движения

След като усвоите прости движения, преминете към по-сложни – движение в различни равнини и завои.

Не изпускайте дрона от поглед
Когато управлявате дрон, не трябва да се ръководите само от показанията на контролера, особено в началото, когато още не сте го усвоили. Дръжте дрона в полезрение през цялото време, за да предотвратите повреда или загуба. Контролирайте позицията му спрямо дървета, жици и други препятствия, наблюдавайте влиянието на вятъра върху движението. Ако сигналът внезапно изчезне или възникнат други проблеми, ще ви бъде по-лесно да върнете устройството на земята, отколкото когато не го виждате.

 

Когато разберете как да стартирате хеликоптера и да контролирате полета, можете да преминете към овладяване на видео или фотография. Трябва да се има предвид, че ако времето на деня не е толкова важно за учебно снимане, тогава идеалните периоди за получаване на висококачествени снимки и видеоклипове са: 1 час след зазоряване и 2 часа преди залез слънце.

Видео или фото камерата е подвижно прикрепена към дрона и може да променя позицията на обектива в диапазона от 90 ° с крайните точки: „право надолу“ и „строго в хоризонта“. Обикновено позицията на камерата се настройва преди снимане и не се променя по време на снимане; цялата динамика на видеото, като плавното заснемане в движение, се създава чрез маневриране на коптера, а не на камерата.
За да получите основни умения за стрелба с дрон, опитайте тези трикове:

Камерата надолу + изкачване. Ще видите как земята се отдалечава, а обективът улавя все по-голяма панорама.
Камера надолу + изкачване + леко преобръщане (леко натиснете джойстика малко наляво или надясно). Земята ще залезе с красив замайващ ефект.
Камера докрай (до позиция „стриктно на хоризонта“) + изкачване до 100 м + движение напред. Ще получите ултра-дълъг кадър с линия на хоризонта.

 

И така, ако търсите заснемане с дрон, можете да позвъните на този телефон:

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com