Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Зъбни импланти и добавки Зъбни импланти и добавки
  Поставянето на дентални импланти е чудесен начин да се погрижите за зъбите си. Има много фактори, които трябва да се вземат предвид, включително... Зъбни импланти и добавки

 

Поставянето на дентални импланти е чудесен начин да се погрижите за зъбите си. Има много фактори, които трябва да се вземат предвид, включително цената на процедурата, вероятостта на успеваемост и как да се предотврати периимплантно заболяване.

Цена

В сравнение с други възможности за заместване на зъбите, зъбните импланти могат да предложат много. Те са издръжливи, изглеждат и се чувстват естествени, както и изискват малко поддръжка. Те обаче могат да бъдат скъпи. Цената на зъбните импланти варира значително в зависимост от нивото на умения на вашия зъболекар, използваните материали и мястото на процедурата.

Типичният зъбен имплант може да струва скъпо. Въпреки това, цената вероятно ще варира в зависимост от материалите, използвани за протезния зъб. Един зъбен имплант, може да бъде по-скъп от протеза или мост, които изискват редовна подмяна.

 

Успеваемост

 

Проведено е мащабно проучване в редица дентални практики в пет страни. Проучванията оценяват ефективността на зъбните импланти в клиничната практика. Проучването включва и оценки на удовлетвореността на пациентите.

Пациентите били оценени по време напроцеса, както и за период от 5 години след това. Тяхното удовлетворение е било измерено по следните параметри: външен вид, прилягане, комфорт, дъвкателна способност и орална хигиена.

Установено е, че различни фактори допринасят за успеха на зъбните импланти. Някои от най-често идентифицираните фактори включват възраст, пол и тип имплант.

 

Опции за поставяне

 

Изборът на правилните опции за поставяне на зъбни импланти ще зависи от вашата конкретна стоматологична ситуация. Специалист по дентална медицина ще ви помогне да решите кой тип е подходящ за вас.

 

Най-често срещаният тип, е от титан. Този материал е издръжлив и може да стои цял живот при правилна грижа. Титанова рамка е изработена така, че да съответства на контура на челюстната кост. Тази рамка е закрепена към костта в три точки.

Абатментът, който се прикрепя към металния стълб, се вижда, когато отворите устата си. Това е частта от импланта, върху която седи коронката.

Предотвратяване на периимплантно заболяване

 

Откриването и лечението на периимплантно заболяване, със зъбни импланти, изисква цялостен подход. Предотвратяването на заболяването може да помогне за гарантиране на дългосрочния успех на зъбните импланти.

Има няколко рискови фактора за периимплантит. Те включват пушачи, лоша устна хигиена и пародонтоза. Тези фактори влияят на реакцията на чуждо тяло към имплантите и трябва да бъдат разгледани от денталния екип.

Периимплантитът е възпаление на тъканите около зъбния имплант и може да доведе до загуба на кост, както и до повреда на импланта. Това е хронично възпалително заболяване, което възниква, когато бактериите се натрупват около импланта и околната тъкан на венците.

Това състояние може да бъде диагностицирано чрез основна рентгенова снимка, направена по време на поставянето на импланта. Зъболекарят ще забележи загубата на опорна кост около импланта, или отдръпване на джоба на венците. Важно е заболяването да се лекува възможно най-скоро и да се гарантира, че пациентът получава подходяща дългосрочна поддържаща терапия.

 

Лекарства с рецепта и без рецепта

 

По време на операция за поставяне, биха могли да се използват различни лекарства без рецепта (OTC) и лекарства с рецепта, за да осигурят облекчаване на болката и дискомфорта, свързани с процедурата. Въпреки това, употребата на тези лекарства може да носи рискове. Някои са пристрастяващи и могат да доведат до други здравословни усложнения. Разбирането как да ги използвате безопасно, може да сведе до минимум риска от странични ефекти и да увеличи максимално ползите от вашата процедура.

 

Добавки

 

Независимо дали обмисляте да си поставите зъбни импланти, или вече сте на лечение, важно е да разберете как добавките могат да ви помогнат да постигнете целите си. Например, ако се интересувате от по-бързо заздравяване след операция, добавките с витамин D могат да ви помогнат.

Той насърчава процеса на оздравяване, което улеснява тялото ви да регенерира нова кост около вашите зъбни импланти. Освен това има антимикробни свойства, което намалява риска от инфекция.

Известно е също, че витамин D насърчава остеоинтеграцията. Този процес включва прехвърлянето на калций от кръвния поток.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com